Setkání mladých zahraničních dobrovolníků v MC Klubíčko

O víkendu se v MC Klubíčko uskutečnilo setkání EVS mladých zahraničních dobrovolníků z různých organizací v České republice.

Naše dobrovolnice Iida a Lucile si společně s kolegy MC Klubíčko pro ně připravily zajímavý program. Dobrovolníci navštívili Arcibiskupský zámek (děkujeme pracovníkům zámku za možnost vidět interiéry i v únoru) a zahrady, centrum města a udělali si také výlet na sv. Hostýn. Sobotní odpoledne proběhlo v duchu hry “Poznej české osobnosti s českými rodinami”. Dobrovolníci měli možnost poznat vybrané postavy české kultury (např. Boženu Němcovou, Karla Gotta, Karla Kryla, Josefa Ladu, Maxe Švabinského a mnohé další) při putování Kroměříží se zastávkami přímo v domovech pracovníků MC Klubíčko. Zaměstnanci MC Klubíčko si každý připravili představení vždy dvou – tří osobností české literatury, hudby a umění. Akce proběhla v zábavném, kreativním duchu a v každé domácnosti se nejen živě diskutovalo na dané téma, ale také hodně zpívalo. Hity, které si dobrovolníci oblíbili byl “Anděl” od K. Kryla a “Cesta” od T.Kluse a skupiny Kryštof.

“Byl to úžasný nápad poznat nejen známé Čechy, ale také domácnosti českých rodin. Pracuji již půl roku v Praze a moji kolegové a přátelé jsou samí cizinci. Do české rodiny jsem se prakticky během své EVS služby ještě nedostala. A vy jste mi toto umožnili. Vaši kolegové jsou úžasně milí a pohostinní. Moc moc se mi tady líbilo.” řekla Sophie, dobrovolnice z Německa.

Čtyři zahraniční dobrovolnice Liane, Kathi, Sophie a Larissa se vracely do míst svého působení při EVS službě s mnoha novými poznatky o české kultuře a pocitem, že by se do krásného města Kroměříže rády v budoucnu ještě vrátily.

Komentáře jsou uzavřeny.